Stadsblokken Meinerswijk Arnhem

Arnhem - Arnhem
Toekomstig aanbod

Over dit project

STADSBLOKKEN MEINERSWIJK

Meer natuur, meer recreatie en het aanpakken van de verslonzing, dát zijn de uitgangspunten van de plannen voor Stadsblokken Meinerswijk. Het is onze ambitie om voor Arnhem een natuur-, recreatie- en woongebied te realiseren dat in Nederland zijn weerga niet kent.

Stadsblokken Meinerswijk biedt enorme kansen voor de stad. De Arnhemmer komt momenteel maar zelden met het gebied in aanraking, omdat het moeilijk toegankelijk is en op plekken vervuild of verslonsd. Door onze plannen wordt het gebied toegankelijk en aantrekkelijk voor heel Arnhem. Zwakke plekken in het gebied worden opgeschoond en 142 hectare (ruim 193 voetbalvelden) aan natuur- en recreatiegebied wordt aan de gemeente overgedragen. Zo ontstaat een enorm aaneengesloten uiterwaardenpark – het grootste van Europa – dat straks een natuurlijke verbinding tussen Arnhem-Noord en -Zuid vormt.

Om dit te kunnen financieren, is kleinschalige bebouwing van minder dan 1% van het totale gebied nodig: zo draaien de Arnhemmers niet voor de kosten op. Het totale bebouwde oppervlakte neemt amper toe, want verslonsde bebouwing, waaronder een groot industrieterrein, verdwijnt. Ruim 99% wordt beschikbaar voor natuur, recreatie en cultuur op een schaal die nu nog nergens mogelijk is binnen de Arnhemse stadsgrenzen.

Natuur
Natuur blijft natuur; dat is zo afgesproken en daar houden we ons aan. Sterker nog, er komt maar liefst 56 hectare aan nieuwe natuur bij. Hierdoor ontstaat midden in de stad een plek waar de natuur en de rivier alle ruimte krijgen, met 142 hectare aan stranden, bossen, duinen, zwem- en vaarwater en kilometers begaanbare oever.

Recreatie
Stadsblokken Meinerswijk is straks het grootste uiterwaardenpark van Europa. Alle hekken en verbodsbordjes verdwijnen. Stadsblokken Meinerswijk is straks dé plek waar Arnhem het hele jaar door recreëert. Waar je kunt fietsen langs de Rijn, gezwommen in de nieuwe nevengeul en gesport in een dynamisch rivierduinpark

Cultuur
Arnhem is een cultureel bruisende stad. Doel is om ook Stadsblokken Meinerswijk aantrekkelijk te maken voor culturele initiatieven, door bijzondere bestaande panden en de oude havens een culturele functie te geven. In het plan voor het gebied is er ruimte voor aantrekkelijke, recreatieve en culturele activiteiten die de stad verrijken.

Bebouwing
Op dit moment is al 0,84% van Stadsblokken Meinerswijk bebouwd. De bebouwing neemt met maximaal en half voetbalveld toe tot 0,99% van het totale gebied. De rest blijft dus onbebouwd. Woningbouw komt alleen op nu al bebouwde, verharde, verwaarloosde of zwakke plekken.

Service
We staan klaar voor al je vragen
De plannen voor Stadsblokken-Meinerswijk zijn ambitieus. Het gebied moet weer echt bij Arnhem gaan horen en een plek worden waar Noord en Zuid elkaar ontmoeten. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in!

Meer informatie

Kenmerken

Project
Stadsblokken Meinerswijk Arnhem

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Arnhem.

Aanmelden