Actueel

Nieuws

Welkom op donderdagmiddag 27 juni van 17:00 tot 20:00 uur Lokaal nieuws donderdag 13 juni 2024

Welkom op donderdagmiddag 27 juni van 17:00 tot 20:00 uur

De afgelopen tijd is er druk gewerkt aan het plan Thorbeckekwartier. Het omgevingsplan is inmiddels afgerond en ligt ter inzage. 

Deze nieuwe woonplek wordt een zeer diverse buurt, bestaande uit ongeveer 180 woningen en appartementen in zowel koop als huur en met diverse afmetingen. Van een klein stadsappartement tot een penthouse of een compleet herenhuis. De nieuwe buurt vormt straks de verbinding tussen het Spijkerkwartier en het Statenkwartier. 

Op donderdagmiddag 27 juni van 17:00 uur tot 20:00 uur nodigen wij je in samenwerking met de gemeente Arnhem uit om nader kennis te nemen van het omgevingsplan. Het betreft een vrije inloop vanuit het schoolgebouw aan de Thorbeckestraat 6 (hoofdingang bestaande school). 

Het doel is je te informeren over het omgevingsplan dat nu ter inzage ligt. Er is nog geen informatie over de woningen, woningplattegronden of koopsommen van de woningen, die informatie volgt na de zomer. 

Meet & Greet Thorbeckekwartier na de zomer 
Na de zomer van 2024 organiseren wij een Meet & Greet om alle belangstellenden voor het Thorbeckekwartier en geïnteresseerden uit de buurt een eerste idee te geven van het nieuwbouwplan. Je kunt kennismaken met de eerste schetsbeelden en concept plattegronden van de diverse woningen. Het projectteam zal aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden en je alles te vertellen over dit unieke plan. 

Het Thorbeckekwartier is een ontwikkeling van Reinbouw Vastgoed uit Dieren en vastgoedontwikkelaar VanWonen uit Zwolle, samen werken zij onder de naam Thorbecke Ontwikkeling B.V.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Schrijf je in als belangstelelnde via: Interesse, Thorbeckekwartier en wij houden je op de hoogte via de nieuwsbrief.

Openhuis op donderdagmiddag 18 april! Lokaal nieuws donderdag 07 maart 2024

Openhuis op donderdagmiddag 18 april!

Graag vertellen we je meer over de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de bouwplaats. En vertellen wij je graag over het beschikbare woningaanbod.

Kom een kijkje nemen bij de bouwplaats
Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de locatie van NELSON? De bouw is in volle gang en inmiddels hebben wij een unit op de locatie staan waar we geïnteresseerden informeren over dit mooie plan. Kom donderdagmiddag 18 april van 15.00 uur tot 16.00 uur kijken (vrije inloop). Ook hebben wij een mooie maquette van het plan welke te bewonderen is in de unit. Je vindt ons naast het Arnhems gemaal aan de Gelderse Rooslaan 85 te Arnhem.

LET OP: het is niet mogelijk de bouw zelf te betreden ivm veiligheid. 

Woningaanbod
Goed nieuws! Er zijn nog appartementen beschikbaar. Wil je meer weten over de nog beschikbare appartementen? Klik dan hier om het woningaanbod te bekijken.

Meer weten over NELSON?
Ben je niet in de gelegenheid om op 18 april de bouwplaats te bezoeken? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak met Willemsen Makelaars, contactpersoon Joris Daniels op 06-22785753 of via j.daniels@willemsen.nl.

Graag tot 18 april!

Het plan Thorbeckekwartier krijgt vorm! Lokaal nieuws maandag 19 februari 2024

Het plan Thorbeckekwartier krijgt vorm!

De afgelopen tijd is er druk gewerkt aan het plan Thorbeckekwartier, het stedenbouwkundig plan is onlangs afgerond.

Dit voorjaar komt het omgevingsplan ter inzage. Deze nieuwe woonplek wordt een zeer diverse buurt, bestaande uit ongeveer 180 woningen en appartementen in zowel koop als huur en met diverse afmetingen. Van een klein stadsappartement tot een penthouse of een compleet herenhuis. De nieuwe buurt vormt straks de verbinding tussen het Spijkerkwartier en het Statenkwartier. 

Meet & Greet Thorbeckekwartier 
Voor de zomer van 2024 wordt er een Meet & Greet georganiseerd vanuit het voormalige Rijn IJssel schoolgebouw om alle belangstellenden voor het Thorbeckekwartier en geïnteresseerden uit de buurt een eerste idee te geven van het nieuwbouwplan. Het hele projectteam zal aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden en je alles te vertellen over dit unieke plan. En je kunt kennismaken met de eerste schetsbeelden en concept plattegronden van de diverse woningen.

Extra leenruimte 2024 Lokaal nieuws donderdag 04 januari 2024

Extra leenruimte 2024

Goed nieuws: vanaf 1 januari 2024 mag je daarvoor € 30.000 méér lenen. Dat is het gevolg van een wijziging van de leennormen voor hypothecair krediet.

Nieuw is dat vanaf 2024 het energielabel een nog grotere rol gaat spelen bij de hypotheekverstrekking en je extra mag lenen voor een energiezuinige woning. Hoe beter het energielabel is, hoe meer (extra) leenruimte je krijgt. De gedachte hierachter is dat je verantwoord meer geld kunt lenen, omdat de energiekosten van de woning lager uitvallen. Kortom: wat je niet hoeft te betalen aan de energiemaatschappij, kun je besteden aan hypotheeklasten. Voor de woningen van Wonen in Ent geldt het energielabel A+++. Hierdoor kom je in aanmerking voor € 30.000 extra leenruimte.

Studieschulden
Voor studieschulden wordt vanaf 2024 niet langer uitgegaan van het oorspronkelijke leenbedrag, maar van de daadwerkelijk verschuldigde maandlast. Hierdoor zorgen extra aflossingen op de studieschuld bij een gelijkblijvende rente tot het minder zwaar meenemen van de studieschuld.
Kortom genoeg veranderingen die mogelijk invloed hebben op jouw persoonlijke situatie! Meer hierover lees je op de website van de Rijksoverheid. Maak je hypotheekadviseur hierop attent!

Wil je meer informatie over dit prachtige project en de beschikbaarheid van de woningen, kijk HIER voor het woningaanbod of neem gerust contact op met Maarten de Jong via maartendejong@vanwonen.com of 06-51 87 49 51.

"We zien onszelf hier opnieuw beginnen." Lokaal nieuws woensdag 20 december 2023

"We zien onszelf hier opnieuw beginnen."

De keuze voor nieuwbouw was snel gemaakt voor Theo en Gera.

Gera ontdekte het project tijdens haar zoektocht naar nieuwbouwmogelijkheden. “We hadden al gezegd dat het een mooi gebied is, dicht bij de Veluwe voor wandelen en fietsen.” De locatie, aan de rand van de stad, voldeed aan hun criteria: dicht bij voorzieningen én omgeven door groen.

Theo werkt bij een architectenbureau en heeft oog voor detail. De luxe afwerking en fraaie vormgeving vielen meteen bij hem in de smaak. “Dat was een van de redenen om naar dit project te kijken,” zegt Theo. Voor het stel was een levensloopbestendige woning een must en Wonen in Ent bleek de perfecte match.

Lees HIER het hele artikel van Gera en Theo...

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Arnhem.

Aanmelden