energie vergelijken

Actueel

Nieuws

Toekomstige bewoners aan het woord Lokaal nieuws vrijdag 03 februari 2023

Toekomstige bewoners aan het woord

Wij waren op zoek naar een woning voor de laatste fase in ons leven. Dat moest zijn: leeftijdsbestendig, praktisch in onderhoud, niet dichtbij industrie en drukke doorgaande wegen, natuurinclusief, dus liefst aan de rand van de gemeente. In deze tijd natuurlijk ook veel aandacht voor energiezuinigheid. Wij wonen nu in een appartement, maar willen weer in een tuin kunnen zitten. Wij vonden deze woning tenslotte hier in Schuytgraaf, in Ent. Een semi-bungalow die voldoet aan onze wensen. Vandaar dat we weinig tijd nodig hadden om tot de koop over te gaan. We hopen hier ook weer leuke sociale contacten op te bouwen, want ouder worden doe je bij voorkeur niet alleen.

Eva en John Koot

Landschapsarchitect aan het woord Lokaal nieuws maandag 30 januari 2023

Landschapsarchitect aan het woord

Wonen in het bos. Dát was de opdracht die de gemeente Arnhem meegaf voor de ontwikkeling van Ent. Maar de locatie is juist allesbehalve bosrijk. Een flinke uitdaging voor de landschapsarchitecten van MAAKspace uit Amersfoort. Karin van Essen vertelt wat je straks van je groene leefomgeving mag
verwachten.
 

Ontspannen, ontmoeten, spelen
“De plek waar Ent komt, heeft een rijke geschiedenis. Al eeuwenlang bestaat de oeverwal uit een afwisseling van bos en open ruimte. Dat zie je straks terug in Ent. Bomen domineren het beeld. Heesters en (gemengde) hagen, afwisselend in hoogte en vorm, zorgen voor prachtige doorzichten naar het water. De onderbeplanting bestaat uit bloemrijk grasland, met slingerende graspaadjes, vlonders en plekjes om te ontspannen, te ontmoeten en te spelen.’’
De natuur de wijk in “De kern van het plan wordt vormgegeven als ooibos, aansluitend op de uiterwaarden, met onder meer wilgen, populieren, elzen en essen en een grote selectie aan heesters zoals meidoorn, vlier en katwilg. Om de kavels ligt grasland met wadi’s die water opvangen en aanleiding geven om te spelen. De tuinen worden omzoomd door gemengde hagen die ook in de winter voldoende privacy bieden. Garages en bergingen worden voorzien van een groen dak, de opritten bestaan uit groenverharding en in de gevels komen nestkastjes. De natuur wordt de wijk ingetrokken, is overal om je heen en komt echt tot aan je voordeur.”

Eetbaar groen
“Bomen spelen uiteraard een belangrijke rol in het hele plan. Vandaar dat elke nieuwe bewoner van een vrijstaande woning of tweekapper een ‘boerderijboom’ zoals een tamme kastanje of een hoogstamfruitboom naar keuze in de achtertuin krijgt. Het thema is eetbaar groen. Van peer tot appel en van walnoot tot tamme kastanje. Hoe leuk zou het zijn als buren straks hun eetbare groen met elkaar gaan ruilen en delen. Niet alleen het vele groen, maar ook die sociale component maakt Ent tot een heel bijzondere buurt.”
 

Bouw van Nelson gaat van start! Lokaal nieuws woensdag 11 januari 2023

Bouw van Nelson gaat van start!

Fantastisch nieuws voor het project NELSON in Arnhem. De bouw van de appartementen gaat van start, deze maand zal de aannemer Van Grunsven starten met de eerste bouwwerkzaamheden. Verwachte oplevering en wonen vanaf eind 2024.

Zie jij jezelf al wonen op een leuke woonplek bij de Rijn?  
Ben jij op zoek naar een appartement met een fantastisch uitzicht? Dicht bij de Arnhemse binnenstad ontwikkelt gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen dé iconische woontoren NELSON! Deze woontoren heeft een geweldig uitzicht over de stad, de uiterwaarden en de rivier.

Beschikbaarheid appartementen 
Je hebt de keuze uit drie- en vierkamer appartementen. De appartementen zijn onderverdeeld in sky-appartementen, plus extra ruime topappartementen en penthouses. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar! De koopsom is vanaf € 395.000,-
Bekijk HIER welk appartement jouw voorkeur heeft! Schrijf je HIER in en geef aan naar welk bouwnummer je interesse uit gaat. Is er een appartement van jouw voorkeur beschikbaar dan word je direct uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarin je alle informatie krijgt.

Woonadvies
Wil je weten hoe het precies in zijn werk gaat bij de aankoop van een appartement? Vraag een vrijblijvend woonadvies aan bij Willemsen makelaars. In het woonadvies komen vraagstukken aan bod zoals;
Wat is mijn eigen huis waard?
Hoe werkt een overbrugging?
Hoe werkt het kopen van een nieuwbouwappartement?
Wat is de huidige rente stand?
Kan ik mijn huidige hypotheekrente meenemen naar een nieuwbouwappartement?

Allemaal vragen waar we jou antwoord op kunnen geven.  
Joris is te bereiken op 06-22 78 57 53 en Anneke is te bereiken op 06-53 11 87 56.
 

VanWonen verkoopt 45 appartementen Nelson aan Stienstra Wonen Lokaal nieuws vrijdag 18 november 2022

VanWonen verkoopt 45 appartementen Nelson aan Stienstra Wonen

Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft 45 appartementen in woontoren NELSON in Arnhem verkocht aan vastgoedbelegger Stienstra Wonen.

Daarbij sluit Stienstra Wonen met Van Grunsven Groep een aannemingsovereenkomst voor de bouw. De iconische woontoren is ontworpen door Powerhouse Company en omvat 93 appartementen over 15 verdiepingen. De overige 48 appartementen in dit project zijn bestemd voor de particuliere verkoop. Met de aankoop door Stienstra Wonen heeft VanWonen nu bijna 50% van de appartementen in NELSON verkocht. 

Iconisch wonen in Arnhem
Op een prominente locatie langs de Rijn, markeert woontoren NELSON de start van de bebouwing langs de Rijndijk in Arnhem. Een iconische toren, midden in het groen, met aan alle zijden een unieke uitstraling. In totaal komen er 93 appartementen, variërend in oppervlakte van 50 tot 120 m². Bijna elk appartement heeft een balkon met uitzicht over de stad of de groene omgeving. De verspringende balkons geven het gebouw een markante uitstraling. Het complex krijgt een parkeergarage met 101 parkeerplaatsen. NELSON kent een inclusief woonprogramma, met zowel huur- als koopwoningen in verschillende prijsklassen. En met voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten, in een prachtig ontworpen gebouw.

Diamantvormig gebouw
De architectuur springt direct in het oog. Het diamantvormige gebouw heeft een rank silhouet en een speelse gevel, waardoor het gebouw van alle kanten een unieke uitstraling heeft. Het gebouw maakt op natuurlijk wijze verbinding met de omgeving. De entree met gezamenlijke fietsenstalling is goed bereikbaar. En NELSON ligt op slechts vijf minuten fietsen van het centrum van Arnhem. Bekijk HIER het filmpje van NELSON

Aandacht voor klimaat en biodiversiteit
Het gebouw heeft tal van slimme oplossingen die zorgen voor een gezonde, energiezuinige en prettige plek om te wonen. Elk appartement is gasloos, de omgeving is groen en er is voldoende ruimte voor de fiets. Auto’s blijven uit het zicht op het parkeerdek en in de parkeergarage. In het ontwerp is rekening gehouden met biodiversiteit: zo komen er nestkasten in de gevels voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen. Voor steenvalken wordt een kast op het dak geplaatst.

Alphons Spaninks, Directeur Vastgoed Stienstra Wonen: “De appartementen in deze fraaie woontoren vormen een welkome aanvulling op onze portefeuille huurwoningen. Dit wordt een unieke plek om te wonen in het groen nabij de stad.” 

Planning 
Naar verwachting zal de bouw van NELSON eind 2022 starten. De oplevering is voorzien voor 2024. Inschrijven voor de beschikbare koopappartementen is mogelijk via www.woneninnelson.nl.
 

De verkoop is gestart! Er zijn nog woningen beschikbaar! Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

De verkoop is gestart! Er zijn nog woningen beschikbaar!

Wonen in Ent is wonen in het groen en aan het water. Een passende architectuur met pure vormen, gebouwd met natuurlijke materialen en kleurstellingen, uitspringende details met een complete en luxe afwerking. De woningen in Ent hebben een luxe inbouwkeuken en sanitair, zijn 'smarthome ready' en de zolderverdieping is al deels ingericht. De oprit is volledig bestraat, de erfafscheiding wordt aangebracht en de rijwoningen hebben zelfs een eigen post(pakket)kast in de voortuin. Al deze extra's zijn bij de koopsom inbegrepen. 

Aanbod
In Wonen in Ent komen in totaal 56 woningen: 10 rijwoningen, 8 hoekwoningen, 12 (geschakelde) semi-bungalows, 18 tweekappers en 8 vrijstaande woningen.

Ben je benieuwd naar de woningen? Klik hier voor alle woningtypes en bouwnummers.

Schrijf je in op het bouwnummer van je voorkeur!
Schrijf je in als belangstellende op deze website via de button ‘interesse’. Je kan dan een account aanmaken in ‘Mijn VanWonen’. In dit account vind je de button ‘online inschrijven‘ waar je je voorkeur voor een of meerdere bouwnummers kan aangeven.

Verwachting start bouw
We verwachten in het tweede kwartaal van 2023 te starten met de bouw van de woningen. Dat lijkt lang maar onze ervaring heeft ons geleerd dat de tijd vliegt. 

Heb je vragen?
Neem gerust contact op met Eric van Oversteeg, telefoonnummer 06-53418275 of email: eric@vanwonen.com

Groen, gezond en gelukkig wonen in Ent Lokaal nieuws maandag 14 november 2022

Groen, gezond en gelukkig wonen in Ent

Welke aspecten vinden woningzoekenden in Nederland belangrijk als het gaat om gezond en gelukkig wonen? Die vraag stond centraal in het onderzoek dat MarketResponse deze zomer uitvoerde. Veertig belangstellenden in Ent deden hier aan mee en het verbaast ons niets dat toekomstige bewoners vooral op zoek zijn naar rust, ruimte en een groene leefomgeving. Laat je dit nu vinden in Ent.

Lees hier de resultaten van het onderzoek.
 

Informatiebijeenkomst Lokaal nieuws dinsdag 08 november 2022

Informatiebijeenkomst

Goed nieuws! De onherroepelijke omgevingsvergunning voor NELSON is binnen! Daarom is er op vrijdag 18 november van 16:30 uur tot 18:00 uur een bijeenkomst gehouden waarin alles verteld werd over dit mooie project.

Omgevingsvergunning
Je hebt het vast wel gelezen of gehoord: de Raad van State heeft een streep gezet door de bouwvrijstelling. Voor veel projecten betekent dit een vertraging maar voor het project NELSON is al een onherroepelijke omgevingsvergunning verstrekt dus daarom kan er zonder problemen gebouwd worden. 

Er zijn nog appartementen beschikbaar! 
Al eens een kijkje genomen bij de appartementen die nog te koop zijn? Kijk HIER voor alle appartementen. In NELSON komen in totaal 48 koopappartementen, variërend in woonoppervlak van 70-125 m². Het gebouw telt 16 woonlagen en vanaf de achtste verdieping koopappartementen. Op de veertiende verdieping komen er vier topappartementen en op de vijftiende vier geweldige penthouses. 

Nu extra in verkoop: 10 appartementen type Sky L
Op de 9e en 10e verdieping zijn in totaal 10 appartementen aan de verkoop toegevoegd. De prijzen variëren tussen € 395.000 - € 435.000. De appartementen hebben twee slaapkamers en een lichte woonkamer met open keuken. Het balkon van 11 m2 is gericht op het westen en grenst aan de living. Deze appartementen hebben als extra een inpandige berging en daarnaast heb je de beschikking over een berging in de onderbouw van het complex en een zwerfplek parkeerplaats.

NELSON in beeld gebracht
Om een goed beeld van de ligging van NELSON en de mogelijke indeling te krijgen, delen wij graag wat impressies met jou in dit filmpje van NELSON. 

 

 

Start verkoop - medio november Lokaal nieuws donderdag 03 november 2022

Start verkoop - medio november

Goed nieuws! Na een succesvolle pre-sale staan we in de startblokken voor verkoop. We verwachten de 2e week november alle verkoopdocumenten beschikbaar te hebben. Je kunt deze vanaf dan downloaden onder verkoopdocumenten. Dit is ook het moment waarop we starten met de verkoopgesprekken.

Wil jij meer weten over dit prachtige plan en heb je interesse in een beschikbare woning? Schrijf je dan nu in via de website Wonen in Ent

Terugblik informatieavond | Presale Lokaal nieuws dinsdag 11 oktober 2022

Terugblik informatieavond | Presale

Wij kijken terug op een succesvolle informatieavond voor alle optanten van Ent. De kandidaten die een woningen hebben toegewezen gekregen werden geinformeerd over het plan en het verkoopproces met de planning. De openbare inrichting werd toegelicht door Karin van Essen, landschapsarchitect van MAAKspace. Lopend langs de verschillende presentatiepanelen was er naderhand gelegenheid om onder het genot van een drankje vragen te stellen aan het voltallige verkoop- en bouwteam. Je kunt HIER de presentatie terugkijken.

Nog enkele woningen beschikbaar! Lokaal nieuws donderdag 06 oktober 2022

Nog enkele woningen beschikbaar!

De presale is gestart en meer dan de helft van de woningen zijn toegewezen, een mooie start! 

Huidige stand van zaken
Wonen in Ent is een kans die je maar één keer krijgt. Het gevarieerde straatbeeld, de royale woningen die opgaan in het groen. Wonen in het groen en aan het water in optima forma. Ent voelt voor ons als een plan waarbij alles samen komt. Natuur, wonen en ontmoeten. In de pre-sale zijn er aan belangstellenden in een vroeg stadium al opties en reserveringen verstrekt, maar jij kunt nog aanhaken. 

Nog aanbod beschikbaar
Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Bekijk HIER de actuele woningaanbod en mail naar klantcontact@vanwonen.com als je in aanmerking wilt komen voor het bouwnummer van jouw voorkeur.

 

Waarom kiezen voor zakelijk glasvezel internet in Arnhem? Lokaal nieuws dinsdag 23 augustus 2022

Waarom kiezen voor zakelijk glasvezel internet in Arnhem?

In vergelijking met conventionele systemen met koperkabel maakt glasvezel internetcommunicatie over lange afstand en met hoge capaciteit mogelijk, waarbij de voordelen van weinig verlies en breedband optimaal worden benut. Bovendien behoudt hij een signaalsnelheid, -capaciteit en -stabiliteit die veel hoger is dan die van anderen. 

Bedrijven die te allen tijde verbonden moeten zijn en gevestigd zijn in regio's die gevoelig zijn voor weersomstandigheden die stroomuitval kunnen veroorzaken, zouden glasvezel moeten huren. Dit komt omdat glasvezel, in tegenstelling tot koperkabel, geen energie nodig heeft om het systeem van de onderneming van een netwerk te voorzien. Daarom presenteren wij in dit artikel de belangrijkste voordelen van het huren van  zakelijk glasvezel internet  in Arnhem. Bekijk ze!  

1. Toegenomen vraag

Glasvezel biedt een veel grotere bandbreedte dan koperdraad voor bedrijven die willen voldoen aan de toegenomen vraag naar diensten. De eisen op het gebied van snelheid en verbinding nemen toe, waardoor netwerk ontwerpers de taak hebben oplossingen voor deze behoeften bij te houden. Bovendien hebben glasvezelkabels een grotere capaciteit dan koperdraad en kunnen zij meer informatie vervoeren. 

Om deze reden stappen veel bedrijven over op glasvezel. Omdat het signaal uit licht bestaat, zijn de kans op signaalverlies tijdens de transmissie zeer gering en kan het sneller een grotere afstand afleggen. Met andere woorden; er is geen afstandslimiet voor een goede gegevensstroom. 

2. Optimalisering van de veiligheid

Een internetverbinding met koperkabel maakt het voor hackers veel gemakkelijker om gevoelige informatie te onderscheppen. Deze zwakte brengt daardoor de hele werking van de organisatie in gevaar, wat kan leiden tot grote schade en enorme verliezen. Op dit punt is het van cruciaal belang om te overwegen glasvezel in te huren. 

Als je glasvezelkabels gebruikt, zullen de gegevens veilig zijn. Ze zenden geen signalen uit, dus ongeoorloofde toegang is uiterst moeilijk. Het wordt dus eenvoudiger en gemakkelijker te controleren of de kabel illegaal wordt betreden, aangezien elke afwijking van het licht schade toebrengt aan het gehele systeem. Als er een poging wordt gedaan om de beveiliging van het systeem te doorbreken, kunt je dat onmiddellijk merken.  

3. Kostenverlaging

Kostenverlaging is een gewenst doel in elke onderneming, ongeacht haar marktsegment. Het huren van glasvezel is een strategische investering die inhoudt dat men betere prestaties krijgt tegen lagere kosten. Bedrijven die ervoor kiezen op deze technologie over te stappen, beseffen dat de verkregen voordelen opmerkelijk zijn.  

De kosten van glasvezelkabels, componenten en hardware worden steeds betaalbaarder. De kosten voor de installatie van glasvezel zijn hoger dan die voor koperdraad door de vaardigheid die vereist is bij het installatieproces, maar op lange termijn zijn de kosten veel lager. Het kan over het algemeen tegen lagere kosten worden onderhouden, omdat er minder onderhoud nodig is en er minder hardware nodig is om het netwerk op te bouwen. 

Hiermee is het duidelijk dat het inhuren van glasvezel de meest interessante optie is voor bedrijven die hun capaciteit en werkingsniveau willen verhogen. Glasvezel is een blijvertje en brengt voordelen voor iedereen die zich eraan houdt. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Arnhem.

Aanmelden