Terug naar Project

Herenhuizen in het bos (hoek)

Direct bij de ingang van Buitenplaats Koningsweg, in een fraai beukenbos, verrijzen drie blokken met elk zeven geweldige herenhuizen. Onder de woningen kun je parkeren en vanaf je privé-vlonder loop je zo het bos in. Doordat de je parkeert onder de woning, ligt je huis 1,50 meter boven het maaiveld waardoor je dus ook vanuit die hoogte uitzicht hebt op het bos. Wat een heerlijke plek om te wonen.


Voor KKN 1, 2 en 3 is een groot aantal verschillende woningtypes ontwikkeld. Op de kop van elk gebouw komen woningen met een beukmaat van ca. 5.80 m. Kopers kiezen zelf welk type ze willen en op welke plek in de rij. Alleen de situering van de breedste woningen staat vast.

Ook kan al voor de start van de bouw gekozen worden voor een splitlevel woning, een woning met een vide of een driedaagse woning. Deze keuzes zijn van invloed op hoe de gevels van de gebouwen er uiteindelijk uit gaan zien. Hiertoe wordt de gevel vooraf al onderverdeeld in een grid met vlakken van gelijke afmetingen. Binnen dit grid worden ramen, deuren en dakelementen toegevoegd zoals zonnepanelen en patches met beplanting.

De drie blokken worden gebouwd op de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de de militaire kazernegebouwen KKN 1, 2 en 3 stonden; middenin het bos. De nieuwe gebouwen krijgen hetzelfde volume en dezelfde contouren als de historische ensembles van weleer.

Kenmerken

Algemeen
Type Koopwoning
Eigendom Eigendom
Voorzieningen
Parkeren
Buitenruimte
Overige
Voorzieningen binnen 1km