energie vergelijken
Lokaal nieuws vrijdag 18 november 2022 Bron: Nelson

VANWONEN VERKOOPT 45 APPARTEMENTEN NELSON AAN STIENSTRA WONEN

Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft 45 appartementen in woontoren NELSON in Arnhem verkocht aan vastgoedbelegger Stienstra Wonen. Daarbij sluit Stienstra Wonen met Van Grunsven Groep een aannemingsovereenkomst voor de bouw. De iconische woontoren is ontworpen door Powerhouse Company en omvat 93 appartementen over 15 verdiepingen. De overige 48 appartementen in dit project zijn bestemd voor de particuliere verkoop. Met de aankoop door Stienstra Wonen heeft VanWonen nu bijna 50% van de appartementen in NELSON verkocht. 

Iconisch wonen in Arnhem
Op een prominente locatie langs de Rijn, markeert woontoren NELSON de start van de bebouwing langs de Rijndijk in Arnhem. Een iconische toren, midden in het groen, met aan alle zijden een unieke uitstraling. In totaal komen er 93 appartementen, variërend in oppervlakte van 50 tot 120 m². Bijna elk appartement heeft een balkon met uitzicht over de stad of de groene omgeving. De verspringende balkons geven het gebouw een markante uitstraling. Het complex krijgt een parkeergarage met 101 parkeerplaatsen. NELSON kent een inclusief woonprogramma, met zowel huur- als koopwoningen in verschillende prijsklassen. En met voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten, in een prachtig ontworpen gebouw.

Diamantvormig gebouw
De architectuur springt direct in het oog. Het diamantvormige gebouw heeft een rank silhouet en een speelse gevel, waardoor het gebouw van alle kanten een unieke uitstraling heeft. Het gebouw maakt op natuurlijk wijze verbinding met de omgeving. De entree met gezamenlijke fietsenstalling is goed bereikbaar. En NELSON ligt op slechts vijf minuten fietsen van het centrum van Arnhem. Bekijk HIER het filmpje van NELSON

Aandacht voor klimaat en biodiversiteit
Het gebouw heeft tal van slimme oplossingen die zorgen voor een gezonde, energiezuinige en prettige plek om te wonen. Elk appartement is gasloos, de omgeving is groen en er is voldoende ruimte voor de fiets. Auto’s blijven uit het zicht op het parkeerdek en in de parkeergarage. In het ontwerp is rekening gehouden met biodiversiteit: zo komen er nestkasten in de gevels voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen. Voor steenvalken wordt een kast op het dak geplaatst.

Alphons Spaninks, Directeur Vastgoed Stienstra Wonen: “De appartementen in deze fraaie woontoren vormen een welkome aanvulling op onze portefeuille huurwoningen. Dit wordt een unieke plek om te wonen in het groen nabij de stad.” 

Planning 
Naar verwachting zal de bouw van NELSON eind 2022 starten. De oplevering is voorzien voor 2024. Inschrijven voor de beschikbare koopappartementen is mogelijk via www.woneninnelson.nl.
 

Meer weten over Nelson

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Arnhem.

Aanmelden