Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise
Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Waarom kiezen voor zakelijk glasvezel internet in Arnhem?

In vergelijking met conventionele systemen met koperkabel maakt glasvezel internetcommunicatie over lange afstand en met hoge capaciteit mogelijk, waarbij de voordelen van weinig verlies en breedband optimaal worden benut. Bovendien behoudt hij een signaalsnelheid, -capaciteit en -stabiliteit die veel hoger is dan die van anderen. 

Bedrijven die te allen tijde verbonden moeten zijn en gevestigd zijn in regio's die gevoelig zijn voor weersomstandigheden die stroomuitval kunnen veroorzaken, zouden glasvezel moeten huren. Dit komt omdat glasvezel, in tegenstelling tot koperkabel, geen energie nodig heeft om het systeem van de onderneming van een netwerk te voorzien. Daarom presenteren wij in dit artikel de belangrijkste voordelen van het huren van zakelijk glasvezel internet in Arnhem. Bekijk ze!  

1. Toegenomen vraag

Glasvezel biedt een veel grotere bandbreedte dan koperdraad voor bedrijven die willen voldoen aan de toegenomen vraag naar diensten. De eisen op het gebied van snelheid en verbinding nemen toe, waardoor netwerk ontwerpers de taak hebben oplossingen voor deze behoeften bij te houden. Bovendien hebben glasvezelkabels een grotere capaciteit dan koperdraad en kunnen zij meer informatie vervoeren. 

Om deze reden stappen veel bedrijven over op glasvezel. Omdat het signaal uit licht bestaat, zijn de kans op signaalverlies tijdens de transmissie zeer gering en kan het sneller een grotere afstand afleggen. Met andere woorden; er is geen afstandslimiet voor een goede gegevensstroom. 

2. Optimalisering van de veiligheid

Een internetverbinding met koperkabel maakt het voor hackers veel gemakkelijker om gevoelige informatie te onderscheppen. Deze zwakte brengt daardoor de hele werking van de organisatie in gevaar, wat kan leiden tot grote schade en enorme verliezen. Op dit punt is het van cruciaal belang om te overwegen glasvezel in te huren. 

Als je glasvezelkabels gebruikt, zullen de gegevens veilig zijn. Ze zenden geen signalen uit, dus ongeoorloofde toegang is uiterst moeilijk. Het wordt dus eenvoudiger en gemakkelijker te controleren of de kabel illegaal wordt betreden, aangezien elke afwijking van het licht schade toebrengt aan het gehele systeem. Als er een poging wordt gedaan om de beveiliging van het systeem te doorbreken, kunt je dat onmiddellijk merken.  

3. Kostenverlaging

Kostenverlaging is een gewenst doel in elke onderneming, ongeacht haar marktsegment. Het huren van glasvezel is een strategische investering die inhoudt dat men betere prestaties krijgt tegen lagere kosten. Bedrijven die ervoor kiezen op deze technologie over te stappen, beseffen dat de verkregen voordelen opmerkelijk zijn.  

De kosten van glasvezelkabels, componenten en hardware worden steeds betaalbaarder. De kosten voor de installatie van glasvezel zijn hoger dan die voor koperdraad door de vaardigheid die vereist is bij het installatieproces, maar op lange termijn zijn de kosten veel lager. Het kan over het algemeen tegen lagere kosten worden onderhouden, omdat er minder onderhoud nodig is en er minder hardware nodig is om het netwerk op te bouwen. 

Hiermee is het duidelijk dat het inhuren van glasvezel de meest interessante optie is voor bedrijven die hun capaciteit en werkingsniveau willen verhogen. Glasvezel is een blijvertje en brengt voordelen voor iedereen die zich eraan houdt. 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Arnhem.

Aanmelden